1. Home
 2. Piano’s & vleugels
 3. Merken
 4. Kawai
 5. Kawai GX-3 vleugel

Kawai GX-3 vleugel

Kawai GX-3 vleugel

Serienummer: 2748806
Bouwjaar: 2021
Staat meubel: Nieuw
Technische staat: Nieuw
Cataloguswaarde: € 32.680
32.680,00
Silent systeem: Momenteel niet ingebouwd
Huurprijs: Flexibele betaling mogelijk

Verkoopprijs Piano Select: Neem vrijblijvend contact op voor onze verkoopprijs, of bezoek onze showroom waar u in alle rust onze instrumenten kunt bespelen!

Eigenschappen
Merk: Kawai
Bouwserie: GX-3
Kleur: Zwart-Zwart Hoogglans
Pedalen: 3
Gewicht: 334 kg
Afmetingen: 188 × 152 × 102 cm
Waarom een piano van Pianoselect?
 • Instrumenten van hoge kwaliteit;
 • Vakkundig gereviseerd en afgeregeld;
 • Uitgebreide service en garantie;
 • Gratis stemming aan huis als uw instrument binnen 6 maanden ontstemd;
 • Advies door pianotechnici die ook als docent werkzaam zijn.
ONZE SERVICEPAKKETTEN

Bij PianoSelect bent u verzekerd van goede service. Ook ná uw aankoop. Zo worden onze occasionpiano’s standaard afgeleverd met het Bronzen pakket en nieuwe piano’s zelfs met het Zilveren pakket! Voor vleugels maken we u graag een aanbieding op maat.

Omschrijving

Een prachtige Kawai GX-3 vleugel! Een vleugel waarbij de nieuwste technologieën en het traditionele ambacht samenkomen. Met een prachtig klankenpallet, groot dynamisch bereik en zeer verfijnd klavier is dit de favoriete keus voor de serieuze of professionele pianist!

Speelgevoel

De nieuwe Kawai GX-serie moet alles in huis hebben om de top van de concertpianisten voldoening geven. Om dit te bereiken is het volledige klavier verlengd, om tot een uitgebalanceerd speelgewicht te komen. Dit zorgt voor een precieze aanslag met mogelijkheden tot verfijnde expressiemogelijkheden. Het mechaniek is voorzien van het verder ontwikkelde Millennium III mechaniek. Verschillende belangrijke onderdelen in dit mechaniek zijn van ABS-carbon gemaakt, waar ze normaliter van hout waren. Dit materiaal is zeer stevig, licht in gewicht, is bestendiger tegen invloeden van luchtvochtigheid en temperatuur, en zorgt voor betrouwbaarheid. De toetsen van de Kawai GX-3 zijn voorzien van Neotex. Dit materiaal voelt aan als ivoor/ebbenhout, en absorbeert het zweet van de handen. Dit biedt de pianist meer controle tijdens het spelen, zeker in snelle passages.

Zangbodem

Aan de basis van de klank van de Kawai GX-3, ligt een uitgebreid proces waarin het hout voor de zangbodem nauwkeurig op kwaliteit en karakter wordt onderzocht. De zangbodem versterkt de klank van het instrument, en geeft karakter. Het sparrenhout met zeer fijne jaarringen wordt met de hand geselecteerd. Het doel is om een volle, diep klank in de bas te versterken, en een briljante, lange toon in de discant te bereiken. Ook de harde houtsoorten voor de kam, ribben en andere kastonderdelen worden zorgvuldig geselecteerd en verlijmd. Dit om de pianist een vol en ruimtelijk klankenpallet te bieden, en de stabiliteit van de constructie te waarborgen. Met de nieuwe constructie van de Kawai GX-series wordt de 20.000 kilo trekkracht op het stemblok beter ondersteund. Hiermee is zowel de klank van elke afzonderlijk toon als ook de gehele stemming verbeterd. Het duplex-scale design produceert extra boventoontrillingen in het midden- en bovengebied van de klank. Dit geeft extra diepte en breedte aan de klank.

Klank

De hamerkoppen van de Kawai GX-3 zijn voorzien van hout met bijzondere akoestische eigenschappen, en zeer hoge kwaliteit wol uit Nieuw-Zeeland en Australië. De hamerkoppen hebben een harde kern en verfijnd, zacht oppervlak. Het ondervilt verhoogt de elasticiteit en stabiliteit. Dit biedt de technicus met het intoneren de mogelijkheid om de klank te kunnen optimaliseren naar de hoogste eisen. Dit biedt de pianist een uitgebreid klankenpallet met veelzijdige expressiemogelijkheden, zoals een veeleisend musicus van een dergelijk instrument verwacht.

Design

Met het design van de Kawai GX-series was het belangrijk dat de klassieke vleugelvorm in verbinding staat met moderne, elegante details. Zo vindt u de de klassieke en kenmerkende vorm in de karakteristieke bochten en brede lessenaar. De kwalitatieve polyester en politoer van het oppervlak geven de vleugel het luxe uiterlijk. Maar de echte schoonheid zit vanbinnen, en wordt zichtbaar bij het openen van de klep. De glans van het goudachtige frame, de glinsterende onderdelen, de elegante vormen en het gouden Kawai signet brengen de trots van de ambachtskunst binnen Kawai naar buiten.

Ook functioneel is de vleugel van de modernste technieken uitgerust. Zo is de vleugelklep in 3 standen open te zetten, en is de klavierklep voorzien van het ‘Softfall’ systeem. Dit laatste laat de klavierklep langzaam en zacht sluiten, waardoor het oppervlak beschermt wordt en de klavierklep niet per ongeluk op de handen dichtklapt.

Conclusie Piano Select

Wij zijn verrast door het gebalanceerde touché en de warme klank van deze prachtige Kawai vleugel. Het klavier speelt verfijnd, gebalanceerd en biedt een groot dynamisch bereik. De warme klank is diep, vol en luistert naar de kleine nuances. Naast dit speelgenot is ook het meubel een schitterend pronkstuk. Van harte welkom om deze prachtige Kawai GX-3 in onze showroom te bespelen!

Deze Kawai GX-3 vleugel wordt geleverd inclusief:

 • Gratis Feurich concertbank t.w.v. 249,- euro
 • Stemming (voor aflevering)
 • Afregeling en onderhoudsbeurt (voor aflevering)
 • 3 sokkels voor onder de wielen (ter bescherming van uw vloer)
 • Digitale hygrometer
 • 10 jaar garantie
Informatie aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze piano en wilt u graag meer informatie ontvangen dan er nu getoond wordt? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen of gebruik maken van onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

  Openingstijden
  MaandagBezoek op afspraak*
  Dinsdag10.30u-17.00u
  WoensdagBezoek op afspraak*
  DonderdagBezoek op afspraak*
  Vrijdag 28 januari13.00u-17.00u
  Zaterdag10.30u-17.00u
  ZondagGesloten
  * Deze dagen zijn wij overwegend in de showroom aan het werk, maar zijn wij ook regelmatig afwezig voor stembeurten en onderhoud bij klanten thuis. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom. Stuur ons eenvoudig uw afspraakverzoek, ook deze dagen nemen wij graag uitgebreid de tijd voor u.
  Menu
  Chat openen