1. Home
  2. Piano’s & vleugels
  3. Occasion piano's en vleugels
  4. Occasion piano's
  5. Kaiser (Yamaha) K1A piano

Kaiser (Yamaha) K1A piano

Kaiser (Yamaha) K1A piano

Serienummer: 855955
Bouwjaar: 1985
Staat meubel: Goed
Technische staat: Goed
Verkocht

3.950,00

Eigenschappen
Merk: Yamaha-Kaiser (Yamaha)
Model: K1A-U1A
Pedalen: 3
Hoogte: 121
Silent: Momenteel niet ingebouwd, Optie: Genio Essence €1275,-, Optie: Genio Premium €1575,-
Afmetingen: 61 × 151 × 121 cm
Garantie: 5 jaar, uitbreidbaar tot 10 jaar (Gouden Servicepakket)
Resterende levensduur bedraagt circa 45 jaar
Omschrijving

Prachtige Kaiser (Yamaha) K1A piano, gebouwd door Yamaha. Deze piano’s werden iets goedkoper gefabriceerd, maar hebben grotendeels dezelfde materialen als de Yamaha piano’s. Dit is onder andere terug te zien in het mechaniek wat exact identiek is aan de Yamaha U1. Daarmee is deze Kaiser K1A gelijk aan de Yamaha U1A piano. De piano is gebouwd in 1985. De Kaiser K1 piano’s hebben hetzelfde verfijnde speelgevoel als de Yamaha U1, met vaak een iets heldere klank dan de U1 piano’s.

Deze Kaiser (Yamaha) K1A piano springt eruit qua speelgevoel. De zeer verfijnde aanslag maakt dat het een prachtig expressieve piano is, die zich leent voor dynamische nuances. De volle klank is helder, met mooie diepe bassen. De technische staat van dit instrument is zeer goed, ook het meubel is nog in goede conditie. Dat maakt het tot een zeer interessante piano!

De Yamaha U1 is 121 cm hoog (10 cm lager dan de U3), en heeft daarmee kortere bassnaren, kleinere zangbodem en andere balans in het speelmechaniek (een kortere weg van toets naar hamerkop). Over het algemeen klinkt de U1 iets rustiger dan een U3, zijn de individuele noten goed hoorbaar, en hebben de toetsen een direct speelgevoel. Dit zal per piano verschillen, het klimaat waarin de piano heeft gestaan en de intensiviteit waarmee de piano is bespeeld bepalen het karakter. Een U1 of U3 is niet beter dan de ander, maar heeft andere eigenschappen die elke pianist anders zal ervaren.

Bij aankoop van een piano bij Piano Select kunt u kiezen uit verschillende servicepakketten. De standaard optie bij occasion piano’s is het bronzen servicepakket. In dit pakket zit onder andere: Transport, pianobank, soccles, hygrometer, luxe stofdoek. Lees hier meer over de Piano Select servicepakketten bij aankoop van een piano.