Yamaha U3 (U3H) piano

Serienummer: 2025903
Bouwjaar: 1975
Staat meubel: Goed
Technische staat: Goed
Cataloguswaarde: € 12.428,-
Verkocht

4.750,00

Eigenschappen
Merk: Yamaha
Model: U3H
Pedalen: 3
Hoogte: 131
Silent: Momenteel niet ingebouwd, Optie: Genio Essence €1275,-, Optie: Genio Premium €1575,-
Gewicht: 248 kg
Afmetingen: 154 × 65 × 131 cm
Garantie: 5 jaar, uitbreidbaar tot 10 jaar (Gouden Servicepakket)
Resterende levensduur bedraagt circa 35 jaar
Omschrijving

Een sublieme Yamaha U3H piano uit 1975! Deze A+ klasse piano is tijdens de revisie onder andere voorzien van nieuwe vilten invoeringen in de toetsen, nieuw kapselkoord, nieuwe trekbandjes, en rood vilt in het meubel. De hamerkoppen hebben een grote onderhoudsbeurt gehad, en het instrument is nauwkeurig afgeregeld. Het meubel is prachtig gepolijst en al het koperwerk gepoetst.

Deze Yamaha U3H piano heeft een zeer prettige aanslag, en biedt u als pianist de mogelijkheid tot verfijnde nuances. De klank is prachtig warm, met volle bassen en een groot dynamisch bereik. Van een fluisterend pianissimo tot een krachtig fortissimo; deze piano biedt het u allemaal. Het meubel is in prachtige staat, een pronkstuk voor in uw woonkamer of muziekruimte! We nodigen u graag uit om dit instrument in alle rust in onze showroom te bespelen.

De Yamaha U3 is 131 cm hoog (10 cm hoger dan de U1), en heeft daarmee langere bassnaren en meer rustig klinkende stalen snaren, grotere zangbodem (geeft grotere dynamische verschillen) en andere balans in het speelmechaniek (een langere weg van toets naar hamerkop). Over het algemeen klinkt de U3 voller dan een U1, mengen de rustige klanken zich tot een mooi geheel, en spelen de toetsen gebalanceerder. Dit zal per piano verschillen, het klimaat waarin de piano heeft gestaan en de intensiviteit waarmee de piano is bespeeld bepalen het karakter. Een U1 of U3 is niet beter dan de ander, maar heeft andere eigenschappen die elke pianist anders zal ervaren. Lees hier meer over de Yamaha U3.

Bij aankoop van een piano bij Piano Select kunt u kiezen uit verschillende servicepakketten. De standaard optie bij occasion piano’s is het bronzen servicepakket. In dit pakket zit onder andere: Transport, pianobank, soccles, hygrometer, luxe stofdoek. Lees hier meer over de Piano Select servicepakketten bij aankoop van een piano.