Hoe werkt een Silent piano

Silent Piano pianist

Bij een Silent piano of Silent vleugel worden een aantal componenten extra ingebouwd. Deze componenten hebben twee hoofdfuncties:
1. Het uitschakelen van het acoustisch gedeelte van de piano. De hamers raken dan de snaren niet meer waardoor er geen pianoklank meer hoorbaar is;
2. Het omzetten van uw toetsaanslag in een pianoklank hoorbaar via de hoofdtelefoon.

Hieronder wordt een en ander verder beschreven.


Mechaniek met stoprail Uitschakelen akoestisch gedeelte
Een ingebouwde stoprail vangt de hamers net voor de snaren op. Deze stoprail bevindt zich tussen de hamers en de dempers over de volle breedte van de piano (zie oranje pijl in rechter afbeelding). De stoprail is beweegbaar. In de normale stand kunnen de hamers ongestoord de snaren raken.

Silent hevel Bediening stoprail
Door middel van een hevel onder de klaviertafel (uit het zicht) wordt de stoprail verplaatst van Silent naar gewoon spel en omgekeerd.

Silent piano sensoren Optische sensoren
Onder de toetsen wordt een aluminium rail geplaatst met 88 optische sensoren. Deze nemen alle toetsaanslagen waar inclusief de aanslagkracht.

PianoDisc GT-2 module Digitale Piano module
De optische sensoren geven de toetsinformatie door aan de digitale piano module. Deze module zet de informatie om in een pianoklank. Deze module wordt veelal aan de rechterzijde onder de speeltafel bevestigd. Op deze module kan 2 hoofdtelefoons aangesloten. Verder vindt u aanslutingen voor midi-in/uit en audio-uit voor eventuele aansluitng op een audio versterker.

Inbouw
De inbouw en afregeling van een silent systeem is een secure operatie die circa zes uur inbeslag neemt. Deze voeren wij uit in onze werkplaats of bij u thuis. In onze showroom kunnen al onze verschillende Silent systemen beluisterd en bespeeld worden. Bekijkt u hier ons nieuwste silent aanbod

Openingstijden

Welkom bij Piano Select

MAATREGELEN CORONAVIRUS
Ook in deze periode helpen wij u graag in uw zoektocht naar een piano of vleugel van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld via productvideo's of videoverbinding. Zo kunnen we u informeren waar u als klant op moet letten bij het aanschaffen van een instrument, en delen wij onze passie voor het werk wat wij doen. Lees hier onze maatregelen en mogelijkheden inzake het coronavirus. 

Aanbieding tijdens de Lockdown-periode:
Uw pianogeluid uitzetten, en op uw akoestische piano met een hoofdtelefoon spelen? Dat is mogelijk met een Silent Systeem! Geen geluidsoverlast voor uw huisgenoten en buren, en ideaal als u ongestoord voor uzelf wilt oefenen met behoud van uw akoestische speelgevoel.

Voor klanten binnen 25 km van onze showroom bieden wij 10% korting op de Genio Silentsystemen, en rekenen wij geen reis- en inbouwkosten. Wilt u weten of een Silent Systeem geschikt is voor uw piano? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

maandag open op afspraak c.q. stemafspraken
dinsdag 10.30 - 17.00 uur
woensdag 10.30 - 17.00 uur
donderdag   open op afspraak c.q. stemafspraken
vrijdag 10.30 - 17.00 uur
zaterdag 10.30 - 17.00 uur

Adres & Route

Piano Select
H.A. Lorentzstraat 120
3331EE Zwijndrecht
Zuid-Holland
Tel. 078-6127088

Partners

Piano Select is
gecertificeerd JUPA dealer
Lid JUPA

Dealer Genio Silent Systemen
Genio Silent Systemen dealer