Interessante piano links

Op deze pagina hebben wij voor u een aantal interessante aan piano gerelateerde links verzameld:


www.ted.com De inspirerende spreker en pianist Benjamin Zander heeft twee aanstekelijke passies: klassieke muziek en ons bewust maken van onze onaangeboorde liefde ervoor. Een geniale presentatie op Ted Talks.
www.voordekunst.nl Händel leefde drie eeuwen geleden, maar zijn klaviermuziek is nog altijd geniaal. Zie het intigrerende en inspirerende filmpje van pianiste Daria van den Bercken.
Pianowereld "Het tijdschrift Pianowereld is een ‘must’ voor elke pianoliefhebber en een welkome informatiebron voor professionals” - volgens Yoram Ish-Hurwitz, concertpianist
www.pianoconcerten.nl De meest overzichtelijke en volledige agenda voor klassieke pianoconcerten in Nederland 

www.learnjazzpiano.com

Gratis Jazz Piano Lessen (Engelstalig).

www.playpiano.com

Al weer in 1965 heeft Duane Shinn zijn "Keyboard Workshop" opgericht met als doel om pianisten op alle niveaus te helpen hun spel te verbeteren door middel van akkoorden, stijlen, ritmes, loopjes, fills en andere strategieën. Een en ander met humor en een verfrissende praktijkgerichte aanpak (Engelstalig).

Muziek & muziekinstrumenten encyclopedie

De 'Muziek & muziekinstrumenten encyclopedie' is een link-verzameling naar vele duizenden websites op het gebied van muziek in de meest ruime betekenis.

Yamaha Nederland

De site van Yamaha Nederland met gegevens van al hun muziekinstrumenten.

Piano.pagina.nl

Onderdeel van www.startpagina.nl met honderden verwijzingen naar sites met bladmuziek, cursussen, merken, winkeliers, etc, rondom piano’s.

The pianotech Archives

Amerikaans Piano Technicians Guild forum voor piano technici. Bevat duizenden postings m.b.t. allerlei problemen, storingen en onderhoud van en aan piano’s.

Pianist blessures

Chronische pijnen, blessures en rsi is bij pianisten een veel voorkomend probleem. Hier vindt u een Engelstalig artikel over de oorzaken en wat u er aan kunt doen.

Zelf piano onderhoud doen

Niet alle (onderhouds-)werkzaamheden aan uw instrument zijn per definitie taboe. Voor pianisten met technische ambities en inzicht vindt u hier een artikel wat er bij onderhoud allemaal zoal komt kijken.

Isaac piano hamers

Een Canadese fabrikant van piano hamers. U kunt daar het een en ander te weten komen over een onderdeel van uw piano dat zeer bepalend is voor de klank.

Voor onze klanten uit België

Piano Select heeft ook veel klanten in België. Lees hierover meer.

Piano acoustics

Vijf artikelen (Engelstalig) over de akoestische eigenschappen van een piano (hamers, zangbodem, etc.).

Nobuko Takahashi Een virtuoos pianiste met een schitterde dynamiek en een altijd aantrekkelijk programma voor iédere pianoliefhebber. Ook voor concerten bij u thuis.

Openingstijden

Welkom bij Piano Select

Naar aanleiding van de richtlijnen die zijn gesteld door de overheid inzake het Corona virus hebben wij maatregelen getroffen en kunnen wij u in onze showroom / werkplaats blijven ontvangen. Indien gewenst kunnen wij u ook op afstand informeren en adviseren middels video- en audiobestanden. Ook bieden wij u de mogelijkheid tot het maken van een privé afspraak, waarbij u alleen of met meerdere personen de showroom kunt betreden. Accessoires en instrumenten die via de website worden besteld, worden uiteraard gewoon geleverd.

Mocht u vragen hebben omtrent de Corona maatregelingen of over onze producten en service, verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina.

Ook plaatsen wij komende tijd elke week een nieuwe video van onze actuele werkzaamheden in de werkplaats. Zo kunt u meekijken met de revisie werkzaamheden van een U3 Yamaha Piano. Deze video's zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

Muzikale groet,
Fam. Vreugdenhil

 maandag open op afspraak c.q. stemafspraken
dinsdag 10.30 - 17.00 uur
woensdag 10.30 - 17.00 uur 
donderdag   open op afspraak c.q. stemafspraken
vrijdag 10.30 - 17.00 uur
zaterdag 10.30 - 17.00 uur

Adres & Route

Piano Select
H.A. Lorentzstraat 120
3331EE Zwijndrecht
Zuid-Holland
Tel. 078-6127088

Partners

Piano Select is
gecertificeerd JUPA dealer
Lid JUPA

Dealer Genio Silent Systemen
Genio Silent Systemen dealer