Kawai sinds 1927

Na Yamaha is Kawai de tweede grootste pianobouwer van Japan en tegelijkertijd het grootste bedrijf dat uitsluitend muziekinstrumenten vervaardigt. Kawai piano's

Koichi Kawai (1886-1955) heeft in 1927 bij Hamamatsu de naar hem genoemde pianofabriek opgericht. Momenteel staat de derde generatie aan het roer. Aan het begin van de eeuw ontwikkelde zich in Japan aanvankelijk nog een bescheiden pianoproductie. In 1935 werden slechts 10 vleugels en 35 piano's per maand gebouwd. Gedurende de tweede wereldoorlog werd de fabriek geclaimd voor het produceren van oorlogstuig. In 1951 werd de pianoproductie weer opgenomen en in die tijd nam de interesse voor westerse muziek in Japan sterk toe. Op scholen werd ook meer aandacht besteed aan muziek. Deze ontwikkelingen deden de vraag naar instrumenten sterk toenemen en werden Yamaha en Kawai leiders in de markt.

Koichis zoon Shigeru is sinds 1955 bedrijfsleider van Kawai. Onder zijn leiding en de toenemende vraag bereikte Kawai in 1992 een productie van over de twee miljoen instrumenten.

Op de Europese markt werd er aanvankelijk weinig aandacht geschonken aan de ontwikkelingen in Japan, maar in de jaren '70 werden de goedkoopste instrumenten uit dit werelddeel serieuze concurrenten van de traditionele pianobouwers in Europa. Kawai begon in de jaren '60 met de fabricage van elektronische instrumenten, 20 jaar later ook met digitale piano's en percussie-instrumenten. Onder Hirotaka Kawai, die het bedrijf in 1989 overnam, werden vertegenwoordigingen in Amerika, Europa en Australië opgezet en ontstonden productielijnen in de Verenigde Staten, China en Indonesië.

Kawai stelt zich vooruitstrevend op wat betreft de verdere ontwikkeling van het piano- en vleugelmechaniek. Met ABS-carbon gebruikt men in het zogenaamde Millennium III-mechaniek een extreem licht materiaal, dat ongevoelig is voor vocht. Een nauwkeuriger aanslaggevoeligheid en hoger repeteervermogen alsmede een langere levensduur van het mechaniek zijn de grote voordelen van deze baanbrekende uitvinding.

Bekijk onze Kawai piano prijslijst

Openingstijden

Welkom bij Piano Select

Naar aanleiding van de richtlijnen die zijn gesteld door de overheid inzake het Corona virus hebben wij maatregelen getroffen en kunnen wij u in onze showroom / werkplaats blijven ontvangen. Indien gewenst kunnen wij u ook op afstand informeren en adviseren middels video- en audiobestanden. Ook bieden wij u de mogelijkheid tot het maken van een privé afspraak, waarbij u alleen of met meerdere personen de showroom kunt betreden. Accessoires en instrumenten die via de website worden besteld, worden uiteraard gewoon geleverd.

Mocht u vragen hebben omtrent de Corona maatregelingen of over onze producten en service, verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina.

Ook plaatsen wij komende tijd elke week een nieuwe video van onze actuele werkzaamheden in de werkplaats. Zo kunt u meekijken met de revisie werkzaamheden van een U3 Yamaha Piano. Deze video's zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

Muzikale groet,
Fam. Vreugdenhil

 maandag open op afspraak c.q. stemafspraken
dinsdag 10.30 - 17.00 uur
woensdag 10.30 - 17.00 uur 
donderdag   open op afspraak c.q. stemafspraken
vrijdag 10.30 - 17.00 uur
zaterdag 10.30 - 17.00 uur

Adres & Route

Piano Select
H.A. Lorentzstraat 120
3331EE Zwijndrecht
Zuid-Holland
Tel. 078-6127088

Partners

Piano Select is
gecertificeerd JUPA dealer
Lid JUPA

Dealer Genio Silent Systemen
Genio Silent Systemen dealer