1. Home
  2. Kawai sinds 1927

Kawai sinds 1927

Na Yamaha is Kawai de tweede grootste pianobouwer van Japan en tegelijkertijd het grootste bedrijf dat uitsluitend muziekinstrumenten vervaardigt.Kawai piano'sKoichi Kawai (1886-1955) heeft in 1927 bij Hamamatsu de naar hem genoemde pianofabriek opgericht. Momenteel staat de derde generatie aan het roer. Aan het begin van de eeuw ontwikkelde zich in Japan aanvankelijk nog een bescheiden pianoproductie. In 1935 werden slechts 10 vleugels en 35 piano’s per maand gebouwd. Gedurende de tweede wereldoorlog werd de fabriek geclaimd voor het produceren van oorlogstuig. In 1951 werd de pianoproductie weer opgenomen en in die tijd nam de interesse voor westerse muziek in Japan sterk toe. Op scholen werd ook meer aandacht besteed aan muziek. Deze ontwikkelingen deden de vraag naar instrumenten sterk toenemen en werden Yamaha en Kawai leiders in de markt.

Koichis zoon Shigeru is sinds 1955 bedrijfsleider van Kawai. Onder zijn leiding en de toenemende vraag bereikte Kawai in 1992 een productie van over de twee miljoen instrumenten.

Op de Europese markt werd er aanvankelijk weinig aandacht geschonken aan de ontwikkelingen in Japan, maar in de jaren ’70 werden de goedkoopste instrumenten uit dit werelddeel serieuze concurrenten van de traditionele pianobouwers in Europa. Kawai begon in de jaren ’60 met de fabricage van elektronische instrumenten, 20 jaar later ook met digitale piano’s en percussie-instrumenten. Onder Hirotaka Kawai, die het bedrijf in 1989 overnam, werden vertegenwoordigingen in Amerika, Europa en Australië opgezet en ontstonden productielijnen in de Verenigde Staten, China en Indonesië.

Kawai stelt zich vooruitstrevend op wat betreft de verdere ontwikkeling van het piano- en vleugelmechaniek. Met ABS-carbon gebruikt men in het zogenaamde Millennium III-mechaniek een extreem licht materiaal, dat ongevoelig is voor vocht. Een nauwkeuriger aanslaggevoeligheid en hoger repeteervermogen alsmede een langere levensduur van het mechaniek zijn de grote voordelen van deze baanbrekende uitvinding.

Bekijk onze Kawai piano prijslijst

Menu