Pianostemmen

Piano Select Service

Piano’s kunnen om verschillende redenen ontstemt raken. Zo hebben schommelingen in de luchtvochtigheid en temperatuur een invloed op het geluid van uw piano. Maar ook intensief gebruik van uw piano of vleugel maken dat uw instrument ontstemd raakt.

Pianostemmen en onderhoud is belangrijk om uw instrument in goede conditie te houden. Pianoselect adviseert u om een piano of vleugel twee maal per jaar te laten stemmen.

Maak een afspraak om uw piano te stemmen

Maak een afspraak met onze pianostemmer of voor andere specifieke wensen zoals intoneren, reparatie of afregelen.

Tarief pianostemmen

  • Per stembeurt: €   79,-

Het stemgebied van Piano Select omvat de volgende plaatsen:
Abbenbroek, Alblasserdam, Barendrecht, Bergambacht, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Berkenwoude, Binnenmaas, Bleskensgraaf, Brielle, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Geervliet, Giessenburg, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Heenvliet, Heerjansdam, Heinenoord, Hekelingen, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoek van Holland, Rotterdam Hoogvliet, Kinderdijk, Klaaswaal, Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den IJssel, Langerak zh, Lekkerkerk, Maasdam, Maasland, Maassluis, Nieuw-Beijerland, Nieuw-Lekkerland, Nieuwerkerk aan den IJssel, Numansdorp, Oostvoorne, Oud-Alblas, Oud-Beijerland, Ouderkerk aan den IJssel, Papendrecht, Pernis rt, Piershil, Poortugaal, Puttershoek, Rhoon, Ridderkerk, Rotterdam, Rotterdam Albrandswaard, Rozenburg zh, s-Gravendeel, Schiedam, Sliedrecht, Spijkenisse, Stad aan Haringvliet, Strijen, Tinte, Vierpolders, Vlaardingen, Westmaas, Wijngaarden zh, Zuid-Beijerland, Zuidland, Zwartewaal, Zwijndrecht

Hoe komt het dat een vleugel of piano ontstemt?

Piano’s kunnen om verschillende redenen ontstemt raken. Zo hebben schommelingen in de luchtvochtigheid en temperatuur een invloed op het geluid van uw piano. Ook een harde touché heeft invloed op de stabiliteit van de stemming; door de trillingen van de snaren kan de stempen een beetje verdraaien. Piano Select adviseert om een piano of vleugel twee maal per jaar te laten stemmen.

Mijn piano is een tijdje niet bespeeld, moet ik hem dan toch laten stemmen?

Piano Select raadt u aan uw piano altijd twee keer per jaar te laten stemmen, ook als u een tijdje minder frequent speelt. De stemming wordt niet alleen bepaald door het gebruik van de piano, maar ook door de luchtvochtigheid en temperatuur.

Wat moet ik nog meer weten over het onderhoud van mijn piano?

De kwaliteit en levensduur van uw piano wordt bepaald door omgevingsfactoren en het onderhoud van uw piano zelf. Lees meer over de verschillende invloeden en hoe u het beste met uw piano om kunt gaan.

Openingstijden

maandag open op afspraak c.q. stemafspraken
dinsdag 10.30 - 17.00 uur
woensdag 10.30 - 17.00 uur
donderdag   open op afspraak c.q. stemafspraken
vrijdag 10.30 - 17.00 uur
zaterdag 10.30 - 17.00 uur

Eventueel andere tijden op verzoek. Mail voor een afspraak.

Adres & Route

Piano Select
H.A. Lorentzstraat 120
3331EE Zwijndrecht
Zuid-Holland
Tel. 078-6127088

Partners

Piano Select is
gecertificeerd JUPA dealer
Lid JUPA

Dealer Genio Silent Systemen
Genio Silent Systemen dealer