Wat bepaalt onze prijs

De prijs van een piano is afhankelijk van een aantal factoren waaronder het merk, het model en de kwaliteit. Bij tweedehandspiano’s zijn daarnaast ook de leeftijd en de technische staat van belang. De prijs wordt vervolgens verder bepaald door de hoeveelheid arbeid en de kosten van de vervangen materialen om deze weer optimaal te laten presteren.

Piano Select vindt het belangrijk dat de basis van een instrument goed is. Wij selecteren enkel instrumenten die technisch in uitstekende conditie verkeren of door ons daarin opnieuw gebracht kunnen worden. Bij de selectie van instrumenten wordt gekeurd op de volgende zaken:

 • De zangbodem;
 • Het mechaniek;
 • Het klavier;
 • De besnaring, stempennen en stemblok;
 • De staat van het meubel.

Door de selectie arriveren piano's over het algemeen in onze werkplaats in redelijk goede conditie. Met passie en plezier brengen wij deze instrumenten in een staat van 100%.

Om dit te bereiken voeren wij indien nodig verschillende werkzaamheden uit:

 • Vernieuwen van de kapselkoordjes van de hamers;
 • Keuren en indien nodig repareren van het vilt in het klavier en mechaniek;
 • Reparatie/smeren van frictie en slijtagepunten;
 • Uitgebreide schoonmaak en controle van het instrument;
 • Verzorgen van de juiste afregeling, intonatie en het richten van de hamerkoppen. Het doel hiervan is elke toets ten opzichte van de toets daarnaast hetzelfde aanslaggewicht te geven, als ook de klankervaring binnen een evenredig spectrum te krijgen;
 • In sommige gevallen het opnieuw besnaren van een piano of vleugel, het voorzien van nieuwe stempennen of het lakken en repareren van de zangbodem.
 • Polijsten en in de was zetten van het meubel;
 • Dempers en hamerkoppen worden streng gekeurd. Wij geven de voorkeur aan het originele mechaniek. De conditie hiervan dient uitstekend te zijn. Bij twijfel zullen dempers of hamerkoppen worden vervangen.

Na deze werkzaamheden presteert elke piano weer optimaal. Het instrument kan weer door voor vele jaren speelplezier. Gereviseerde Yamaha’s en Kawai zijn in staat na werkzaamheden nieuwe piano’s van een vergelijkbare aankoopprijs te overtreffen.

Ons specialisme is vooral gericht op de modellen Yamaha U1 – Yamaha U3 – Yamaha UX en YU en de Yamaha vleugels. Verder ook andere modellen en merken van Yamaha en Kawai.

Meer informatie en advies over de aankoop van een piano vindt u hier

Openingstijden

Welkom bij Piano Select

Naar aanleiding van de richtlijnen die zijn gesteld door de overheid inzake het Corona virus hebben wij maatregelen getroffen en kunnen wij u in onze showroom / werkplaats blijven ontvangen. Indien gewenst kunnen wij u ook op afstand informeren en adviseren middels video- en audiobestanden. Ook bieden wij u de mogelijkheid tot het maken van een privé afspraak, waarbij u alleen of met meerdere personen de showroom kunt betreden. Accessoires en instrumenten die via de website worden besteld, worden uiteraard gewoon geleverd.

Mocht u vragen hebben omtrent de Corona maatregelingen of over onze producten en service, verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina.

Ook plaatsen wij komende tijd elke week een nieuwe video van onze actuele werkzaamheden in de werkplaats. Zo kunt u meekijken met de revisie werkzaamheden van een U3 Yamaha Piano. Deze video's zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

Muzikale groet,
Fam. Vreugdenhil

 maandag open op afspraak c.q. stemafspraken
dinsdag 10.30 - 17.00 uur
woensdag 10.30 - 17.00 uur 
donderdag   open op afspraak c.q. stemafspraken
vrijdag 10.30 - 17.00 uur
zaterdag 10.30 - 17.00 uur

Adres & Route

Piano Select
H.A. Lorentzstraat 120
3331EE Zwijndrecht
Zuid-Holland
Tel. 078-6127088

Partners

Piano Select is
gecertificeerd JUPA dealer
Lid JUPA

Dealer Genio Silent Systemen
Genio Silent Systemen dealer