1. Home
 2. Piano’s & vleugels
 3. Merken
 4. Kawai
 5. Kawai GL-10 vleugel

Kawai GL-10 vleugel

Kawai GL-10 vleugel

Serienummer: F169794
Bouwjaar: 2021
Staat meubel: Nieuw
Technische staat: Nieuw
Cataloguswaarde: € 13.585,00
13.585,00
Silent systeem: Momenteel niet ingebouwd
Huurprijs: Flexibele betaling mogelijk

Verkoopprijs Piano Select: Neem vrijblijvend contact op voor onze verkoopprijs, of bezoek onze showroom waar u in alle rust onze instrumenten kunt bespelen!

Eigenschappen
Merk: Kawai
Bouwserie: GL-10
Kleur: Wit-Zwart
Pedalen: 3
Gewicht: 282 kg
Afmetingen: 153 × 150 × 102 cm
Waarom een piano van Pianoselect?
 • Instrumenten van hoge kwaliteit;
 • Vakkundig gereviseerd en afgeregeld;
 • Uitgebreide service en garantie;
 • Gratis stemming aan huis als uw instrument binnen 6 maanden ontstemd;
 • Advies door pianotechnici die ook als docent werkzaam zijn.
ONZE SERVICEPAKKETTEN

Bij PianoSelect bent u verzekerd van goede service. Ook ná uw aankoop. Zo worden onze occasionpiano’s standaard afgeleverd met het Bronzen pakket en nieuwe piano’s zelfs met het Zilveren pakket! Voor vleugels maken we u graag een aanbieding op maat.

Omschrijving

De Kawai GL-10 is een prachtige babyvleugel van hoge kwaliteit! Met de GL-10 wordt de vleugel als instrument toegankelijk gemaakt voor elke woonkamer. De GL- vleugelserie is het resultaat van jarenlange innovatie en ontwikkeling, gebouwd met de beste materialen en nieuwste technologieën. Deze duurzame vleugels, met zeer robuuste constructie, staan garant voor een prachtige klankbeleving en verfijnde aanslag.

Millenium III mechaniek met abs-carbon

De Kawai GL-10 serie maakt gebruik van het Millennium III mechaniek, met ABS-carbon. De robuuste, duurzame carbonvezels worden samengesteld met het gepatenteerde ABS-styron. Het materiaal is lichter, maar doet zeker niet onder aan kracht en stabiliteit. Dit resulteert een een preciezer mechaniek met meer controle, snelheid en stabiliteit ten opzicht van de traditionele houten mechanieken. Het materiaal is steviger en is beter bestand tegen invloeden van luchtvochtigheid.

Het klavierraam, waar toetsen en mechaniek op bevestigd zijn, is voorzien van een stalen rail en kern. Ook dit is weer om gevoeligheid voor verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid te minimaliseren. Dit zorgt daarnaast voor stevigheid en voorkomt energieverlies. De mechaniekbalk is van duurzaam aluminium met een uniek “dual-balk” design, voor extreme kracht en stabiliteit. Dit waarborgt de exacte positie aangeschroefde mechanische onderdelen, en de plaatsing van de ABS-carbon hamerkapsels. Door dit materiaalgebruik zullen schommelingen van temperatuur en luchtvochtigheid geen invloed hebben op de positie van de hamerkapsels en schroeven. Al deze details resulteren in een duurzame nauwkeurigheid. In combinatie met de langere toetsen wordt een gelijkmatig en lichte speelaard gerealiseerd. Deze maakt een groot dynamisch bereik met verfijnde nuances mogelijk.

Erg fijn aan de Kawai GL-10 is de “Soft Fall” toetsenklep. Een tweevoudig dempingmechaniek voorkomt dat de toetsenklep naar beneden kan vallen, en beschermt de handen en beschadigingen aan het meubel.

Klank

De GL-10 bevat een expressieve klank met groot dynamisch bereik. Dit geeft de pianist alle mogelijkheden om zich met gemak en passie te uiten in de muziek. Het dynamisch bereik is erg belangrijk voor de pianist. Het Millennium III mechaniek staat bekend om het buitengewone vermogen een zacht en perfect pianissimo te produceren. Zo zijn deze vleugels het mooiste wanneer ze “fluisteren”.

Het stemblok van de Kawai GL-10 bestaat uit minstens 11 lagen kruiselings gelijmd Noord-Amerikaans ahornhout. Deze houtsoort biedt een bijzondere stevigheid met een gelijkmatig draaimoment voor de stempennen. De stempennen uit C-staal ontvangen een nikkellegering nadat het schroefdraad erin gefreesd is. Dit biedt de stempennen en snaren een lange levensduur. Agraffen bepalen met veel precisie de ligging, onderlinge afstand en exacte aanslaghoek van de snaren om tot een prachtig klinkende toon te komen. De zangbodem is het hart van een instrument. Kammen brengen de trillingen van de snaren over naar de zangbodem. Deze kammen worden gemaakt van massief ahorn- of beukenhout, en nauwgezet op de zangbodem geplaatst. Dit zorgt voor de juiste overbrengen en druk van de snaren op de zangbodem. Deze neemt de trillingen van de snaren over, en versterkt de trilling tot een rijke, volle klank. Kawai kiest voor hout van uitsluitend sparren met nauwe jaarringen. Voor de GL-serie wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zangbodems die aan de hoogste eisen voldoen.

Conclusie piano select

De Kawai GL-10 is een prachtige babyvleugel, ook geschikt voor in de kleinere ruimtes! Ideaal voor in de woonkamer of kleine studio. De aanslag is verfijnd en prettig gebalanceerd, en leent zich voor het aanbrengen van kleine nuances in dynamiek. De klank is prachtig warm met volle bassen. Laat u verrassen door het fluisterende pianissimo en sprekende fortissimo. U bent van harte welkom om deze vleugel in onze showroom te komen bespelen!

Deze vleugel wordt geleverd inclusief:

 • Gratis Feurich concertbank t.w.v. 249,- euro
 • Stemming (voor aflevering)
 • Afregeling en onderhoudsbeurt (voor aflevering)
 • 3 sokkels voor onder de wielen (ter bescherming van uw vloer)
 • Digitale hygrometer
 • 10 jaar garantie
Informatie aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze piano en wilt u graag meer informatie ontvangen dan er nu getoond wordt? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen of gebruik maken van onderstaand formulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

  Openingstijden
  MaandagBezoek op afspraak*
  Dinsdag10.30u-17.00u
  WoensdagBezoek op afspraak*
  DonderdagBezoek op afspraak*
  Vrijdag 28 januari13.00u-17.00u
  Zaterdag10.30u-17.00u
  ZondagGesloten
  * Deze dagen zijn wij overwegend in de showroom aan het werk, maar zijn wij ook regelmatig afwezig voor stembeurten en onderhoud bij klanten thuis. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom. Stuur ons eenvoudig uw afspraakverzoek, ook deze dagen nemen wij graag uitgebreid de tijd voor u.
  Menu
  Chat openen