1. Home
  2. Piano’s & vleugels
  3. Occasion piano's en vleugels
  4. Occasion vleugels
  5. Yamaha C3 (C3D) vleugel

Yamaha C3 (C3D) vleugel

Yamaha C3 (C3D) vleugel

Serienummer: 2750487
Bouwjaar: 1978
Staat meubel: Goed
Technische staat: Uitstekend
Cataloguswaarde: € 32.040,-
Verkocht

17.995,00

Eigenschappen
Merk: Yamaha
Model: C3B
Pedalen: 2
Hoogte: 183
Silent: Momenteel niet ingebouwd, Optie: Genio Premium €2395,-
Gewicht: 315 kg
Afmetingen: 183 × 148 × 101 cm
Resterende levensduur bedraagt circa 35 jaar
Omschrijving

Een schitterende Yamaha C3D vleugel uit 1978, in A+ klasse topstaat! Een uniek exemplaar, altijd voorzichtig behandeld door de eerste eigenaar. In deze bouwperiode komen we voornamelijk de C3B tegen. Deze C3D is uitgerust met een luxe frame, gekenmerkt door de sierlijke ringen (foto 8). Ook een verschil met de reguliere C3B zijn de versterkte lijsten in het meubel (foto 9). Deze elementen vinden we later terug bij de handgemaakte S-vleugels van Yamaha, die vanaf 1982 zijn gebouwd. Deze vleugel is met 2 pedalen uitgerust.

De technische staat van deze Yamaha C3D is subliem! Zelden komen we een vleugel tegen met zulk gaaf hout, en zo’n prachtige zangbodem. Ook de besnaring is in formidabele staat. Wij hebben een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd. Hierbij hebben we delen van het toetsbeleg vervangen, op maat gemaakt en uitgebreid gepolijst, het kernlaken in de toetsen vervangen, alle balanspennen en voordrukstiften opgepoetst, de hamerkoppen uitgebreid geschuurd en geïntoneerd voor een groter dynamisch bereik en warmere klank, en is de volledige vleugel nauwkeurig afgeregeld. Ook het volledige meubel is uitgebreid gepolijst. Het meubel is ook in zeer goede staat, en heeft enkel lichte gebruikerssporen op de lessenaar en slotlijst. Foto’s van de onderhoudswerkzaamheden kunt u vinden

Deze Yamaha C3D vleugel heeft een volle open klank met krachtige bassen. Het grote dynamisch bereik biedt vele expressiemogelijkheden, van een warm pianissimo naar een open fortissimo! De speelaard van deze vleugel is licht en soepel, en leent zich voor het maken van verfijnde nuances. U bent van harte welkom om deze vleugel in onze showroom te komen bewonderen, beluisteren en bespelen.

Deze Yamaha vleugel wordt geleverd met servicepakket op maat. Hierin zit o.a. een Dampp-Chaser Piano Life Saver klimaatbeheersingssysteem, Feurich ConcertbankOnderhoudsset, Sokkels voor onder de wielen, 5 jaar garantie (uitbreidbaar tot 10 jaar). Neem contact op voor de mogelijkheden.