Japan Used Piano Association - JUPA Dealer

Door het grote marktaandeel van Yamaha is ook het aanbod van occasion Yamaha piano's groot. Als leek is het lastig om de herkomst, kwaliteit en staat van een occasion Yamaha piano vast te stellen. Zo kan een Yamaha piano afkomstig zijn uit Taiwan, gefabriceerd voor de goedkopere aziatische markt. De kwaliteit daarvan is duidelijk minder. Ook kunnen Yamaha piano's afkomstig zijn uit China die gereviseerd zijn i.v.m. slijtage.

Japan Used Piano Association certificaat

Keurmerk technische staat tweedehands piano's

Om de transparantie voor consumenten te verbeteren is de onafhankelijke Japanse keuringsinstantie JUPA in het leven geroepen. De missie van JUPA (Japan Used Piano Association) is om consumenten te garanderen dat een gecertificeerde piano daardwerkelijk in Japan geproduceerd is en zich in een goede technische staat verkeert.

Herken een JUPA certificaat

Om dit in de praktijk te realiseren worden door JUPA technici opgeleid. Deze gecertificeerde inspecteurs keuren vervolgens piano's conform de JUPA standaard. Goedgekeurde piano's worden met hun serienummer bij JUPA geregistreerd en krijgen een sticker (zie foto rechts) zodat consumenten deze eenvoudig kunnen herkennen. JUPA goedgekeurde piano's worden door JUPA geautoriseerde winkels verkocht.

Piano Select & JUPA certificering

Piano Select is sinds 24 november 2011 JUPA dealer (zie rechts ons JUPA certificaat).

Bezoek de Japanse JUPA site waar u een serienummer daadwerkelijk kunt controleren of deze door JUPA is gecertificeerd.

Openingstijden

Welkom bij Piano Select

MAATREGELEN CORONAVIRUS
Ook in deze periode helpen wij u graag in uw zoektocht naar een piano of vleugel van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld via productvideo's of videoverbinding. Zo kunnen we u informeren waar u als klant op moet letten bij het aanschaffen van een instrument, en delen wij onze passie voor het werk wat wij doen. Lees hier onze maatregelen en mogelijkheden inzake het coronavirus. 

Aanbieding tijdens de Lockdown-periode:
Uw pianogeluid uitzetten, en op uw akoestische piano met een hoofdtelefoon spelen? Dat is mogelijk met een Silent Systeem! Geen geluidsoverlast voor uw huisgenoten en buren, en ideaal als u ongestoord voor uzelf wilt oefenen met behoud van uw akoestische speelgevoel.

Voor klanten binnen 25 km van onze showroom bieden wij 10% korting op de Genio Silentsystemen, en rekenen wij geen reis- en inbouwkosten. Wilt u weten of een Silent Systeem geschikt is voor uw piano? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

maandag open op afspraak c.q. stemafspraken
dinsdag 10.30 - 17.00 uur
woensdag 10.30 - 17.00 uur
donderdag   open op afspraak c.q. stemafspraken
vrijdag 10.30 - 17.00 uur
zaterdag 10.30 - 17.00 uur

Adres & Route

Piano Select
H.A. Lorentzstraat 120
3331EE Zwijndrecht
Zuid-Holland
Tel. 078-6127088

Partners

Piano Select is
gecertificeerd JUPA dealer
Lid JUPA

Dealer Genio Silent Systemen
Genio Silent Systemen dealer