Japan Used Piano Association – JUPA Dealer

Door het grote marktaandeel van Yamaha is ook het aanbod van occasion Yamaha piano’s groot. Als leek is het lastig om de herkomst, kwaliteit en staat van een occasion Yamaha piano vast te stellen. Zo kan een Yamaha piano afkomstig zijn uit Taiwan, gefabriceerd voor de goedkopere aziatische markt. De kwaliteit daarvan is duidelijk minder. Ook kunnen Yamaha piano’s afkomstig zijn uit China die gereviseerd zijn i.v.m. slijtage.

Keurmerk technische staat tweedehands piano’s

Om de transparantie voor consumenten te verbeteren is de onafhankelijke Japanse keuringsinstantie JUPA in het leven geroepen. De missie van JUPA (Japan Used Piano Association) is om consumenten te garanderen dat een gecertificeerde piano daardwerkelijk in Japan geproduceerd is en zich in een goede technische staat verkeert.

Herken een JUPA certificaat

Om dit in de praktijk te realiseren worden door JUPA technici opgeleid. Deze gecertificeerde inspecteurs keuren vervolgens piano’s conform de JUPA standaard. Goedgekeurde piano’s worden met hun serienummer bij JUPA geregistreerd en krijgen een sticker (zie foto rechts) zodat consumenten deze eenvoudig kunnen herkennen. JUPA goedgekeurde piano’s worden door JUPA geautoriseerde winkels verkocht.

Piano Select & JUPA certificering

Piano Select is sinds 24 november 2011 JUPA dealer (zie rechts ons JUPA certificaat).

Bezoek de Japanse JUPA site waar u een serienummer daadwerkelijk kunt controleren of deze door JUPA is gecertificeerd.

Menu