Yamaha U3 (U3H) piano

Serienummer: 2500296
Bouwjaar: 1977
Staat meubel: Bevat enkele lichte gebruikerssporen
Technische staat: Goed
Cataloguswaarde: € 12.428,-
Verkocht

4.300,00

Eigenschappen
Merk: Yamaha
Model: U3H
Pedalen: 3
Hoogte: 131
Silent: Momenteel niet ingebouwd, Optie: Genio Essence €1275,-, Optie: Genio Premium €1575,-
Made in Japan: Ja, met JUPA certificaat
Gewicht: 248 kg
Afmetingen: 154 × 65 × 131 cm
Garantie: 5 jaar, uitbreidbaar tot 10 jaar (Gouden Servicepakket)
Resterende levensduur bedraagt circa 35 jaar
Omschrijving

Fraaie Yamaha U3H piano, gebouwd in 1977! Deze piano heeft een mooie open klank met heldere bassen. De aanslag is erg prettig, en maakt het mogelijk om verfijnde dynamische verschillen aan te brengen. Technisch is dit instrument in uitstekende staat. Het meubel heeft een kleine kras op de bovenklep, en enkele lichte deukjes op de linkerzijkant van het klavierbed. Van harte welkom om deze prachtige Yamaha U3H piano in onze showroom te bespelen!

De Yamaha U3 is 131 cm hoog (10 cm hoger dan de U1), en heeft daarmee langere bassnaren en meer rustig klinkende stalen snaren, grotere zangbodem (geeft grotere dynamische verschillen) en andere balans in het speelmechaniek (een langere weg van toets naar hamerkop). Over het algemeen klinkt de U3 voller dan een U1, mengen de rustige klanken zich tot een mooi geheel, en spelen de toetsen gebalanceerder. Dit zal per piano verschillen, het klimaat waarin de piano heeft gestaan en de intensiviteit waarmee de piano is bespeeld bepalen het karakter. Een U1 of U3 is niet beter dan de ander, maar heeft andere eigenschappen die elke pianist anders zal ervaren. Lees hier meer over de Yamaha U3.

Bij aankoop van een piano bij Piano Select kunt u kiezen uit verschillende servicepakketten. De standaard optie bij occasion piano’s is het bronzen servicepakket. In dit pakket zit onder andere: Transport, pianobank, soccles, hygrometer, luxe stofdoek. Lees hier meer over de Piano Select servicepakketten bij aankoop van een piano.